Life of Bryan: Working the magic of sustainable food's sweet spot, Part 2
DOI :
https://doi.org/10.15353/cfs-rcea.v2i1.69Résumé
Bryan Gilvesy is one of Canada’s most-recognized farm innovators, as well as one of the country’s best-known leaders of the food movement. That combination is unusual in any region or country—one of the ways that Gilvesy exemplifies both the hallmarks of the food movement in Canada, as well as the unique components of agro-ecology as it emerges in a temperate-cold climate. This portrait of a food and farm leader is based on my own reporter’s notes taken over seven years of attending meetings where Gilvesy has spoken, and on files of news clippings and academic articles related to the farming methods he’s pioneered in Canada. Part 1 of this article provided an overview of Gilvesy’s background and personal evolution prior to his adoption of views and practices for which he’s presently renowned. Part 2 introduces his measures to secure a wrenching shift in food system redesign—specifically the provision to pay farmers for ecosystem services they produce on the working landscape of their farm. Part 2 will also spell out specific trends within Canada’s food movement, such as its promotion of concrete, positive and practical reform measures and its service as a Big Tent coalition of various public interest groups—trends that Gilvesy personifies. Part 3 will examine the potential of establishing a fee for environmental services through public policy rather than the marketplace.
Téléchargements
Publié-e
Comment citer
Numéro
Rubrique
Licence
Les auteurs qui publient avec cette revue acceptent les conditions suivantes: Les auteurs conservent les droits d'auteur et accordent à la revue le droit de première publication avec l'œuvre sous licence simultanée Creative Commons qui permet à d'autres de partager l'œuvre avec une reconnaissance de la paternité de l'œuvre et de la publication initiale dans cette revue. Les œuvres publiées dans RCÉA/CFS avant et incluant le vol. 8, n° 3 (2021) sont sous licence Creative Commons CC BY. Les œuvres publiées dans le vol. 8, n ° 4 (2021) et après est sous licence Creative Commons CC BY-SA. Les auteurs peuvent conclure des accords contractuels supplémentaires séparés pour la distribution non-exclusive de la version publiée de l'ouvrage par la revue (par exemple, l'ajouter à un dépôt institutionnel ou le publier dans un livre), avec une reconnaissance de sa publication initiale dans ce journal. Les auteurs sont autorisés et encouragés à publier leurs travaux en ligne (par exemple, dans des dépôts institutionnels ou sur leur site Web) avant et pendant le processus de soumission, car cela peut conduire à des échanges productifs, ainsi qu'à une citation plus précoce et plus importante des travaux publiés. (En savoir plus sur le libre accès.)